Folie siden 2004   100% danskejet   e-mærket webshop
- Dit online Gør-Det-Selv alternativ til det traditionelle skiltefirma!
Genbestil
Genbestil
0

Hvad koster det at pakke en bil ind i folie, og hvor meget folie skal man bruge?

Forfatter:
Dato:
Hvad koster det at pakke en bil ind i folie, og hvor meget folie skal man bruge?Hvad koster det at pakke en bil ind i folie, og hvor meget folie skal man bruge?

Det er spørgsmål vi ofte får i vores kundeservice, og det er bestemt relevante spørgsmål. Lad mig lige slå fast med det samme: Det er ikke nemt at pakke en bil ind i folie!
Det er dog ikke lige så svært som det var i gamle dage, der er sket meget meget inden for udviklingen af folien, bare i løbet af de sidste 10-15 år. Man ha bl.a. lavet indpakningsfolien tykkere, så den er nemmere at arbejde med. Man har lavet luftkanaler i limen, så man nemt kan fjerne luftbobler, og man har i det hele taget udviklet meget på limen så den ikke sætter sig rigtigt fast, før den er skrabet godt på, men stadig er nem at fjerne igen, når folien skal afmonteres.
-men det kræver stadig en god portion tålmodighed, og første gang du skal pakke en hel bil ind, så skal du nok beregne noget ekstra folie..
Du kan også vælge at starte med nogle mindre detaljer, men du skal bare vide, at det er de store flader der er nemmest at montere.

Mål op hver meget folie du skal brugeMål op hver meget folie du skal bruge

Hvis du stadig har mod på at prøve, skal du beregne hvor meget folie du skal bruge, og dvs. at du skal til at måle bilen op.
Folien er som regel 152cm bred, så den kan dække de fleste dele af bilen i hele stykker. Hvis du alligevel må lave samlinger, er det vigtigt at du tænker over hvor vindpresset vil komme fra, når bilen kører. Dvs. at du skal montere det bagerste stykke folie først, og så lade folien fra fronten overlappe, så vinden glider hen over overlappet, og ikke risikerer at tage fat i folien.
Det samme gælder ved horisontale samlinger: monter det nederste stykke først, og lad det øverste overlappe, så vander let glider hen over samlingen.

Husk at du skal bruge lidt ekstra folie at trække i, når du f.eks. skal forme folien om et sidespejl.Husk at du skal bruge lidt ekstra folie at trække i, når du f.eks. skal forme folien om et sidespejl.

Når du måler op, skal du huske at du skal de fleste steder skal bruge lidt ekstra folie til at trække i, hvis folien skal formes. Husk at tage hensyn til hvilken vej mønsteret skal vende, hvis du har valgt en mønstret folie.
Normalt vil du kunne pakke en alm. bil ind med omkring 12-15 meter folie. Hvis du har en varebil, skal du nok nærmere bruge 20-30m, alt afhængig af om det er en høj og lang model, men da de fleste biler er forskellige, så fat målebåndet, og gå u d og mål op. -og husk lidt ekstra til at øve med..

Prisen på folien afhænger meget af hvilken type folie du vælger, og om den skal være møntret eller ensfarvet, men når du har fundet ud af hvor meget du skal bruge, så er det bare at taste målet ind i vores folie-beregner, og så har du prisen.
Rigtig god fornøjelse.. :O)

Nyttige links:
Wrapping folie i farver »
Værktøj »